Tervehdys 10 000 kilometrin päästä!

 

Savimajoja ja mustia miehiä, se oli tiimin poikien puoliksi vitsillä heittämä kommentti, kun alettiin tyttöjen kanssa myllyttää projektia Etelä-Afrikkaan. Ei meilläkään nyt sen tarkempaa tietoa ollut Etelä-Afrikasta tai Kapkaupungista, muuta kuin ehkä käsitys, että paikka on loppujen lopuksi aika länsimaalainen. Ja täällä minä, Matleena ja Saara ollaan nyt tehty töitä kolmisen viikkoa.

12476078_1038389629551067_1124591743_n.jpg

 

Mistä kaikki edes lähti? Miten saada projekti toiselta puolelta maapalloa? No meidän Saaralla oli oma lehmä ojassa; poikaystävä oli lähdössä puoleksi vuodeksi vaihtoon Kapkaupunkiin. Alkoi kuumeinen kontaktien etsiminen. Koska driimiläisiä kiinnostaa kansainvälisyys, ei meillä ollut mitään sitä vastaan, että lähdetään työstämään kansainvälistä projektia. Kontakteja löytyi yllättävän hyvin. Seuraava askel – eli töiden hommaaminen – olikin sitten jo vaikeampi homma. Takana on lukemattomia sähköposteja ja useampia Skype-puheluita. Suurimman työn teki Saara, jolla oli kovin tahto päästä tänne. Minun ja Matleenan vakuuttelussa kesti pitkään, sillä monikin asia epäilytti. Kuinka pitkäksi aikaa voidaan jättää tiimi? Saadaanko rahaa? Jos ei, voiko sellaista projektia tehdä? Harvemmin on näin tuntemattomaan lähtenyt.

Aluksi yritettiin kovasti saada paikalliseen yliopistoon Innovate or Die! tapahtuma. Siihen oli tarkoituksena saada koko tiimi töihin. Yhteistyö kaatui kuitenkin loppumetreillä rahoituksen saamiseen heidän puoleltaan. Pettymys oli aika suuri, sillä asiaa oli jumpattu ja hierottu ikuisuuksia. Alkoi tulla epäilys päästäänkö koskaan matkaan. Siinä vaiheessa projekti muotoutui siten, että vain me tytöt yritetään lähteä matkaan. Päätettiin sitten vaan lähteä uuteen nousuun ja jatkaa yrittämistä.

Lopulta homma muotoutui kuukauden työharjoitteluksi paikallisessa co-working toimistossa. Palkkaa emme saa, mutta pomomme tarjosivat asumisen täällä. Täysin palkatta työskentely epäilytti, mutta vaakakupissa painoi myös mahtava kokemus. Joten täällä sitä ollaan.

Tätä Spin Street Housea pyörittävät kaksi perustajaa omien töidensä ohella. Pääsimme tänne kiinnostavaan aikaan, sillä meidän täällä ollessa on launchattu paikan uusi brändi. Harjoittelumme huipentuu julkaisujuhliin, joita me järjestelemme. Olemme päässeet tekemään monenlaista; asiakastyytyväisyystutkimusta, markkinointisuunnitelmaa, yhteisöllisyyden kehittämistä ja hostanneet yhteisöä. Meidän olisikin tarkoitus rekrytoida tänne host-tiimi, joka tulee jatkamaan työtämme meidän jälkeemme. Pomot sanoivat, että meidän pitäisi löytää meitä vastaava huipputiimi..

Vaikka kumpikin pomoista on ollut todella kiireisiä kaiken muutoksen ja omien töidensä keskellä, me olemme toimineet hyvin omatoimisesti ja löytäneet kyllä tekemistä. Ja kaikesta siitä olemme saaneet todella hyvää palautetta, vaikka välillä tuntuu, että voisimme saada vieläkin enemmän aikaan.

Mitäs muuta tämä on pitänyt sisällään? Niitä kuuluisia kokemuksia: Pöytävuori, vaeltaminen, surffaus, mahtavat ruuat, upea sää, ystävälliset ihmiset ja lukuisat Uber-kuskit. Upea paikka!

 

Jos siis haluat hommiin ulkomaille, muista nämä:

  1. Aloita ajoissa.
  2. Ole valmis näkemään vaivaa.
  3. Jumppaa asiaa tiimin kanssa.
  4. Hyödynnä kaikki verkostot.
  5. Älä luovuta!

 

Claudia

Osuuskunta Driimi

Viestintäpäällikkö

+358 44 344 35 29

claudia@driimi.fi