Kesäyrittäjien kulta-aika

kesäyrittäjät


Kesä on tekemisen ja oppimisen kulta-aikaa Tiimiakatemialla. Niin myös viime kesä, jolloin iso joukko tiimiyrittäjiä loi oman kesätyönsä kahviloissa, asiakasprojekteissa ja kesätapahtumissa. 

Keski-Suomen mökkikunnissa toimi viime kesänäkin kymmenkunta kesäravintolaa, jotka toivat kylien palveluihin kaivattua elävyyttä ja monipuolisuutta. Esimerkiksi Suovanlahden kylällä Viitasaarella on paikallinen yhdistys raivannut vanhan myllyn tiimiakatemialaisten pyörittämäksi kesäkahvilaksi. Jyväskylän satamassa kesän tienestejä tehtiin niin vohveleiden, jäätelöiden kuin minigolfin parissa. Uusia tapahtumia synnytettiin esimerkiksi Kivijärvelle polkujuoksutapahtuman muodossa. 

Kesä antoi mahdollisuuden panostaa täysipäiväisesti myös vakituisiin kivijalkamyymälöihin ja tapahtumiin, kuten Room escape huoneisiin Way Outissa sekä Design toriin heinäkuussa. Room escape pakohuonepeli laajennettiin värittämään museokokemusta Ilmajoella sijaitsevaan Yli-Lauroselan talomuseoon. Uudenlaisia kesätöitä luotiin kiinteistövälitysalalle ja kiinteistöjen ilmakuvaamiseen. Lisäksi osa tiimiyrittäjistä toteutti markkinointikampanjoita yritysasiakkaille, kuten esim. Real Snacks tuotteiden myynti ja kampanjointi vaunupyörillä markkinointisisältöä tuottaen.

Mennyt kesä oli pitkään kylmä ja sateinen. Pelko tuloksen valumisesta sadeveden mukana viemäriin ja huoli kesätyöntekijöiden palkanmaksusta mietitytti. Tuttuja tunteita monelle yrittäjälle ja johtajalle, eikö?

Kesäyrittäjille se tarkoitti työpanoksen siirtämistä asiakaspalvelusta ja tuotannosta myyntiin, markkinointiin ja ennen kaikkea luovuuteen ja innovointiin. Ideoitiin lisää tapahtumia ja sisäänvetotuotteita, paranneltiin markkinointiviestiä, kokeiltiin uusia markkinointi- tai myyntikanavia. Laskettiin markkinoinnin ROI:ta. 

Kun projektiryhmät sitten löysivät luovuudella ja huimalla toteutusinnolla keinot selvitä kesän haasteista, ryhmissä koettiin valtavia voiton tunteita ja yhdessä tekemisen iloa. Tänä vuonna Tiimiakatemian kesän liikevaihto kohosi yli 900 000 euroon. Valmentajana näen yhden opin yli muiden: jokaisesta nuoresta löytyy hyvässä porukassa voima ja luovuus selättää eteen tulevat haasteet. 

Istuin kerran pöydässä kymmenen iäkkään ja kokeneen teollisuusyrittäjän kanssa. Kävi ilmi, että heistä seitsemän oli aloittanut yrittäjäuransa omasta jäätelökioskista. 

Omat kahvilat ja muut ovatkin nuorille hyvin toimivia yritystoiminnan oppimisalustoja pienoiskoossa. Kahvilassa tai tapahtumassa treenataan asiakaspalvelua, taloudenpitoa, varastologistiikkaa, markkinointia, johtamista, tuoteymmärrystä jne. Se antaa pienille projektiryhmille 3 kuukauden  pikakurssin yrityksen pyörittämiseen.

Kesän oppmisähkyn tiimivalmentaja huomaa syyskuun alussa. Projektiryhmät arvioivat kesäprojektinsa ja onnistumisensa yhdessä, erikseen ja usein myös asiakkaan kanssa. Kesän kulkua kirjataan reflektioihin, jotka tänä vuonna pisimmillään sisälsivät 15 sivua oppimiskokemuksia. Oppimateriaalia kerääntyi kymmenen oppikirjallisen verran.

Jos lomaa ei ole maltettu pitää kesällä, on täysillä hommia painaneet yrittäjät syksyllä väsyneitä. Rupeama on rankka nuorelle, joka vastaa taloudellisesta tuloksesta omalle yritykselleen ja usein myös palkkaamilleen kesätyöntekijöille. Kuluneena kesänä tiimiyrittäjät tarjosivat 19 kesätyöpaikkaa Tiimiakatemian ulkopuolisille nuorille. 

Yrittäjyyttä ei voi oppia teoriassa. Epäonnistumiset, harjoittelu, kokemuksista oppiminen ja pelon voittaminen kuuluvat jokaisen menestyjän polulle. Vain vastuuta ottamalla kasvaa vastuunottajia. Valmentajana olen ylpeä näistä nuorista, jotka parikymppisinä ottavat riskin omasta ja toisten toimeentulosta ja luovat tyhjästä työpaikkoja. Samaa asennetta levittämällä, tekisimme aika monta Sipilän hallituksen säästötarvetta turhiksi.

Lukemistani reflektioista löytyi oiva kiteytys: "Vain tekemättömyys on todellinen epäonnistuminen".

 

Lue lisää kesäyrittäjien kokemuksista: http://www.jkles.fi/blogi/


Riikka Ahmaniemi
Tiimiakatemian valmentaja