Konditionaalin voima

4.12.2013

 

”Juuh, voisin mä ehkä joskus kenties luultavasti tehdä sen ja sitten pitäisi tehdä tuo toinen juttu joskus kanssa.”

Kuulostaa ihan siltä että nuo hommat tulevat todella joskus hoidetuksi, vai mitä? No ei. Noin kun asian esittää, eivät luottamuspisteet ole varmastikaan korkealla ja moinen vastuunpakoilu ärsyttää niin muita, kuin todennäköisesti myös itseä, ainakin ennen pitkään.  Oletteko huomanneet tällaista? Eikö tekisikin mieli antaa tehtävä jollekin muulle, jollekin joka on valmis tarttumaan tehtävään kiertelemättä ja kaartelematta? Konditionaalilla on vahva ja energiaa imevä negatiivinen voima, joka vie bisneksen kuin bisneksen pimeälle puolelle.

 

Osuuskunta Milliossa tähän konditionaalin ja epävarmojen sanojen käyttöön on alettu kiinnittämään erityistä huomiota tänä syksynä. ”Voisin mä…”-tyyppinen lause, ja ei aikaakaan kun yksi katsoo sinua kysyvästi, toinen päästää kurkun selvittelemistä muistuttavan äänen ja kolmas kysyy suoraan ”niin teetkö vai etkö tee?”. Tämä paha tapa on pitkän harjoittelun tuloksena parantunut huomattavasti, ja se on samalla parantanut mm. treenien ilmapiiriä. Nykyään ainakin allekirjoittanut huomaa virheensä jo puolessa lauseessa ehtien itse korjaamaan lauseensa niin sanotusti tekevämpään ja varmempaan muotoon, ennen kuin muut ehtivät asiasta edes huomauttaa.

 

Tekemällähän täällä Tiimiakatemialla opitaan, ja se mikä ei ole kalenterissa, ei ole olemassakaan. Konditionaalia käyttämällä tuskin mikään menee oikeasti käytäntöön ja kalenteriin. Tiimiyrittäjä kollegaani lainatakseni, kun pohdimme mikä on lopputulos kun konditionaali poistetaan päivittäisestä käytöstä, päädymme paratiisiin. Paratiisiin, jossa vallalla on tekemisen meininki, luottamus itseä ja toisia kohtaan, sekä vastuun ottaminen. Nyt naurahdat että jopas keulii, vai että oikein paratiisi. Saattaahan tuo sanana keulia, mutta ei voi tietää ennen kuin kokeilee, emme mekään sinne ole päässeet vielä.  

 

Saattaisitteko tekin ehkä mahdollisesti harkita tämän konditionaalittoman paratiisin tavoittelua? Haastamme teidätkin tähän ilmapiiriä parantavaan kokeiluun!

-Toisen vuoden tiimiyrittäjä, Osuuskunta Millio