Tulevaisuutesi alkaa nyt -

Tiimiakatemialaisen viisi vinkkiä onnistumiseen!

 

Taas pärähti uusi vuosi käyntiin, ja myös Tiimiakatemialla se tarkoittaa starttia monelle uudelle jutulle. 

Meille kolmannen vuoden Tiimiyrittäjille tilanne on ainakin jännittävä; Nyt me olemme niitä talon vanhimpia, joiden pitäisi näyttää esimerkkiä nuoremmille. Sen lisäksi meillä on enää yksi vuosi jäljellä toteuttaa Tiimiakatemialla juuri niitä juttuja, joita oikeasti haluamme tehdä.

Miten tässä näin kävi? Vaikka paljon on opittu, koettu ja nähty, niin silti tuntuu että juurihan me vasta käveltiin Tiimiakatemian ovista sisälle. Kaksi ja puoli vuotta on kuin hujahtanut.  Ja juurikin sen takia niin meidän, kuin nuorempienkin Tiimiyrittäjien on hyvä pysähtyä ajattelemaan ”Teenkö juuri niitä asioita mitä oikeasti haluan? Vievätkö nämä minua eteenpäin? Otanko kaiken irti ajastani Tiimiakatemialla?”

Tämä pätee tietenkin myös elämässä yleensä. On niin helppo ajelehtia, miettimättä sitä mihin oikeasti haluaa mennä, ja mitä oikeasti haluaa saada elämässään aikaiseksi. Moni tuntuu luottavan siihen, että ajan kanssa nämä asiat selviävät, mutta läheskään aina näin ei käy. Sen takia onkin todella tärkeää välillä käyttää aikaa pelkästään tulevaisuutensa ajattelemiseen. Tulevaisuuttasi ei tule ratkaisemaan nimittäin kukaan muu kuin sinä itse!

Tiedän että nämä sanat kuulostavat itsestäänselvyyksiltä. Kaikki tietävät nämä asiat, mitä juuri kirjoitin. Mutta moniko oikeasti käyttää aikaa niiden pohtimiseen? Ne jäävät niin usein muiden ”tärkeämpien” asioiden varjoon, vaikka mikä voisi olla tärkeämpää kuin oma tulevaisuus? Jos ei halua vain ajelehtia, oman elämänsä suunnittelu kannattaa aloittaa juuri nyt!

Mitä sitten pitäisi tehdä? Näiden keinojen avulla ainakin itse olen päässyt alkuun:

 

1. Unelmoi

Laadi 100 unelman lista! Mitä haluat tehdä elämälläsi? Missä haluaisit olla? Missä haluaisit asua ja kenen kanssa? Kun tiedät minne haluaisit päätyä, on helpompi miettiä miten sinne pääsee!

 

2. Lue oikeanlaisia kirjoja

Ei ole samantekevää, millaisia kirjoja lukee. Jos oikeasti haluaa pohtia elämäänsä ja saavuttaa asioita, kannattaa lukea myös itsensä kehittämisen & itsensä johtamisen kirjoja. Näiden lukeminen ajatuksella laittaa sinut miettimään väkisin tulevaisuuttasi. Suosittelen ehdottomasti lukemaan ainakin Erik Larssenin  kirjan Paras, sekä Brian Tracyn Menestys ja onnellinen elämä.

 

3. Tee oppimissopimus

Vastaan kysymyksiin: Missä olen ollut, missä olen nyt, minne haluan mennä, miten pääsen sinne ja mistä tiedän olevani perillä.  

Oppimissopimus on loistava työkalu aiempien tekemisien reflektointiin, mutta myös sen hahmottamiseen mitä haluaa saada aikaiseksi ja mihin haluaa keskittyä. Oppimissopimukseen on hyvä laittaa tavoitteita niin lyhyelle kuin pitkällekin aikavälille.

Tässä vielä Emma Kauton kirjoittama opas oppimissopimuksesta

http://www.tiimiakatemia.fi/fi/blogi/oppimissopimus/

 

4. Palauta tavoitteesi mieleen usein

Vaikka jo tavoitteiden ylös kirjoittaminen on tehokasta, on vielä tehokkaampaa kun oikeasti palautat ne mieleesi jatkuvasti. Kun tavoitteet kiinnittää esimerkiksi kiinni kalenteriin tai puhelimeen, huoneen seinälle tai muuhun näkyvälle paikalle, et voi olla ajattelematta niitä, ja alat alitajunnassasi jo tekemään tekoja saavuttaaksesi ne.

 

5. Tee päätös ja ala tekemään!

Haluatko saavuttaa  haluamasi asiat vai et? Tekosyiden keksiminen on kivaa ja siinä saa käyttää mielikuvitusta, mutta jos haluat päästä eteenpäin, lakkaa taistelemasta itseäsi vastaan ja päätä että alat oikeasti tekemään töitä tavoitteittesi eteen!

 

Mahtavaa vuotta 2016 kaikille! Ehkä juuri tästä vuodesta tulee se vuosi, jonka tulet muistamaan aina!

 

Tanja Heikkilä

Tanja(at)dynaamia.fi

Ideaosuuskunta Dynaamia

 

Voit lukea lisää Tanjan kirjoituksia hänen blogistaan

https://tanjantavalla.wordpress.com/