Näin se toimii

Merkittävin ero tavalliseen tradenomikoulutukseen on se, että kurssien ja luentojen sijaan suoritat tradenomin ammattikorkeakoulututkinnon toimimalla yrittäjänä.

Perustat heti alussa yrityksen tiimin kanssa, jonka kautta harjoittelet bisneksen tekemistä.

Tiimiakatemialla ei ole opettajia, oppitunteja tai kokeita. Olet itse vastuussa omasta kehittymisestäsi, joten Tiimiakatemialla pärjäämiseen tarvitset itseohjautuvuutta.

yrittäjyys, tiimiakatemia, opinnot, liiketalous, team, entrepreneurship

Tiiminä enemmän aikaan.

”Jos haluat mennä nopeasti, mene yksin, jos haluat mennä kauas, mene yhdessä”

Opintojen alussa opiskelijat jaetaan 10-15 henkilön tiimeihin, joissa he perustavat osuuskunnat. Tiimiakatemialla kaikki toiminta tapahtuu tiimeissä. Sen sijaan, että kyräilisimme yksin, toimimme yhdessä saadaksemme aikaan isompia asioita.

Tekemällä oppii parhaiten.

Tiimiakatemiassa opiskelu tapahtuu tekemällä. Perinteisistä lukujärjestyksistä luovuttiin heti alussa ja oppimista ryhdyttiin toteuttamaan tiimityöskentelyn sekä  asiakasprojektien avulla.

Et siis istu luennoilla kuuntelemassa ja odota, että joku kaataa tiedon päähäsi. Tiimiakatemialla tiimit tekevät asiakkaiden kanssa töitä, joista tienatuilla rahoilla lähdetään opintojen päätteeksi maailmanympärysmatkalle.

yrittäjyys, tiimiakatemia, opinnot, liiketalous, team, entrepreneurship
yrittäjyys, tiimiakatemia, opinnot, liiketalous, team, entrepreneurship

Jaa tietoa ja opi muilta treeneissä.

Kun Tiimiakatemian ensimmäinen tiimi perustettiin, Rajakatu 37:n alakerran luokasta numero 147 kannettiin siivoojien kauhistukseksi kaikki pulpetit käytävälle ja ryhdyttiin istumaan ympyrässä mukavissa nojatuoleissa.

Jokainen tiimi istuu ympyrässä kaksi neljän tunnin treeniä viikossa. Treenit ovat tiimien yhteisiä dialogisessioita, joissa käydään läpi yrityksen asioita ja jaetaan projekteista ja kirjoista saatuja oppeja muiden kanssa.

Kirjoista teoriaa käytäntöön.

Vaikka Tiimiakatemialla ei ole perinteisiä kursseja, opinnot sisältävät paljon kirjojen lukemista ja niistä opitun teorian hyödyntämistä. Kirjoista saadut teoriat viedään käytäntöön projekteissa, joista saadut kokemukset vahvistavat ajattelua ja aiheuttavat uusien asioiden oppimisen.

Jokainen tiimiyrittäjä lukee vuoden aikana noin 20 kirjaa, joista hän kirjoittaa reflektion oppimastaan teoriasta ja sen hyödyntämisestä.

yrittäjyys, tiimiakatemia, opinnot, liiketalous, team, entrepreneurship
yrittäjyys, tiimiakatemia, opinnot, liiketalous, team, entrepreneurship

Apuna kokeneet valmentajat.

Jokaisella tiimillä on apunaan kokenut 

tiimivalmentaja, joka auttaa sinua ja tiimiäsi menestymään. Valmentajilta saat käytännön opastusta projektien tekemisessä, sekä sparrausta uusien ideoiden viemisestä käytäntöön. Heidän kanssaan on myös kiva jutella muuten vaan.

Yhteisöstä tukea ja inspistä.

Tiimiakatemialla pääset tutustumaan yli 100 muuhun tiimiyrittäjään, joiden kanssa pääset tekemään projekteja ja pitämään hauskaan talon yhteisissä tapahtumissa. Tiimiakatemian yhteisö ei myöskään jää vain talon sisälle, vaan siihen kuuluu sadat Tiimiakatemialta valmistuneet alumnit, jotka auttavat mielellään.

yrittäjyys, tiimiakatemia, opinnot, liiketalous, team, entrepreneurship
Image by Kelsey Knight, yrittäjyys, tiimiakatemia, opinnot, liiketalous, team, entrepreneurship

Laajenna maailmankuvaa matkustamalla.

Matkustaminen on tärkeä osa Tiimiakatemialla oppimista. Kaikki tiimit tekevät opintojensa lopussa maailmanympärysmatkan tienaamillaan rahoilla. Tämän lisäksi Tiimiakatemialla tehdään joka toinen vuosi Learning Circus -oppimismatka, jolloin koko Tiimiakatemia matkustaa ennalta sovittuun kohteeseen.

Tiimiyrittäjän viikko

8 + 8 +

≥24

tuntia treenejä

tuntia lukemista

tuntia projekteja

Pähkinänkuoressa

Tiimiakatemialla pääset työskentelemään asiakkaiden kanssa projekteissa, joissa kasvatat verkostoasi ja saat konkreettisia näyttöjä osaamisestasi sekä työkokemusta kurssisuoritusten sijaan.
 

Suoritat tradenomin ammattikorkeakoulututkinnon toimimalla yrittäjänä ja saat mahdollisuuden kokeilla eri aloja sekä tehtäviä opintojen aikana.
 

Matkustamme, koska haluamme etsiä ja löytää uusia verkostoja sekä ideoita. Jo opintojen aikana tiimin kanssa tehdään Learning Circus -niminen oppimismatka. Päämääränämme on opinnot huipentava maailmanympärysmatka, joka tehdään yhdessä tiimin kanssa liiketoiminnalla tienatuilla rahoilla.
 

Tullaksesi valituksi et tarvitse valmista liikeideaa tai aiempaa kokemusta yrittäjyydestä. Tärkeämpää on, että olet valmis haastamaan itsesi ja kykenet työskentelemään itseohjautuvasti.

 

Kehität johtamistaitojasi vastuullisissa tehtävissä ja saat huippuluokan tiimityötaidot toimimalla tiimiyrityksessä.

Mitä vielä odotat?

tai

 

Kysy lisää opinnoista tai hausta rekrypäälliköltä

Elias 'Mäksä' Mäkinen

tiimiakatemia_by_jamk_tunnus_valkoinen-m
jamk_tunnus_valkoinen_nimella_suomi-min.
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

Tiimiakatemia, JAMK

Kympinkatu 3b,
40320 Jyväskylä